Rodinný dům 4+1 Velešín - podíl 5/6

Velešín, U Přehrady, 545

3 150 000,- za nemovitost

Josef Maruška

Telefon

Telefon:

420606879999

Kontaktovat

Finanční kalkulačka

Mám zájem

Popis nemovitosti

Důvodem proč si koupit tento dům je klidnější život na maloměstě. Ve Velešíně je také zdravější život a prostředí, než třeba v krajském městě Českých Budějovicích se stotisíci obyvateli. Dům je navíc umístěn na okraji Velešína, cca 350 m od Římovské přehrady s pitnou vodou. Kolem ní jsou krásné lesy a stezky pro Vaše procházky, či projížďky. Na druhém břehu, jakoby se zastavil čas. Vesničky s původními staveními, krásné výhledy, lesy s houbami a borůvkami, rozlehlé pastviny, ohrady s koňmi a tak. Pokud jste pro toto v životě naladěni, přijeďte se podívat.

Dům je větší, zděný a mezonetový, jen s malou zahradou k bydlení i podnikání, umístěný v klidné lokalitě U Přehrady s řadovými domy. Dům se skládá ze suterénu, dvou plnohodnotných obytných pater s rovnými stropy, soc. zázemí v mezipatrech a půdy v podkroví. V suterénu je garáž s dílnou 51 m2 a technická místnost 17 m2 a malý sklípek. Je zde umístěn plynový kotel BAXI, i starý kotel na tuhá paliva a boiler na ohřev vody. V přízemí se nachází kuchyň s jídelním koutem 20 m2 a obývák 24 m2, dále zádveří, hala, wc a balkon. V patře jsou tři pokoje, hala, koupelna a wc. V mezipatrech se nachází praktické místnosti navíc, prádelna, sprcha, šatna a komora. Celkem máte k dispozici 221 m2 plochy podlah, z čehož je 153 m2 obytných, obestavěný prostor domu je 1000 m3.

Dům je ve stavu úměrném opotřebení a výstavbě v 90tých letech. Může dál sloužit ve stavu v jakém je. Pokud se rozhodnete pro jeho rekonstrukci, odměnou Vám bude minimálně o třetinu větší podlahová plocha, než dnes nabízí novostavby od developerů.

Prodej tohoto spoluvlastnického podílu 5/6 je cenově zvýhodněn oproti běžné tržní ceně domu, která odpovídá cca 5,5 mil. Kč. Dům může tedy být Vaší výhodnou investicí. Ostatní spoluvlastníci dům neužívají, jsou však ochotni jednat o prodeji samostatně. Takže pokud máte chuť, můžete sobě, nebo svým dětem pořídit bydlení za cenu bytu v paneláku. Podrobnosti sdělím při prohlídce domu.

Ve Velešíně jsou dobré prac. příležitosti zejména pro strojírenské obory, významné firmy jsou Jihostroj, Kostečka Artel, v areálu Jihostroje jsou také jiné firmy. Širší nabídka práce je v krajském městě ČB, Kaplici, nebo v nedalekém Rakousku. Základní služby jsou v místě, Supermarket Penny, Jednota-Trefa 300 m, restaurace, pizzerie, cukrárna. Je zde také poliklinika - 2 zubaři, obvoďáci, gynekolog, dětský lékař, lékárna, rehabilitace. Velešín má i koupaliště a kino. Veškeré služby jsou v nedalekých Českých Budějovicích (20 km).

Energetický štítek nebyl v době zveřejnění k dispozici, z důvodu zákonné povinnosti je zmíněna nejhorší kategorie "G". Budova dle dnešních standardů potřebuje zateplení a výměnu oken.

Uvedená cena 3,150 mil. Kč je za spoluvlastnický podíl 5/6.

Subtyp nemovitosti

Rodinný dům

Vydaný certifikát PENB

G - Mimořádně nehospodárná

Typ certifikátu PENB

č. 264/2020 Sb

Konstrukce

Cihlová

Město

Velešín

Operace

Prodej

Parkovací místa

3

Plocha podlahová

221 m2

Plocha pozemku

331 m2

Plocha užitná

153 m2

Plocha zastavěná

100 m2

Stav objektu

Před rekonstrukcí

Typ nemovitosti

Dům, vila

Umístění objektu

Okraj obce

ID nemovitosti

24018

Mapa umístění nemovitosti